Ілюстрація REUTERS

У Росії набула чинності заборона на вуличні табло з курсами валют відповідно до вказівок Центробанку.

Читайте такожЗ Росії з початку року пішло $25 мільярдів

Президент Володимир Путін дав Банку Росії право встановлювати обов'язкові вимоги для кредитних організацій про порядок розміщення ними курсів обміну іноземної валюти, підписавши в грудні відповідний закон. 23 квітня ЦБ опублікував вказівку про заборону розміщення відомостей про обмінні курси за межами приміщень банків, вона набула чинності через 30 днів.

Відео дня

«Банк під час здійснення операцій з готівковою іноземною валютою та чеками повинен розміщувати інформацію про курси іноземних валют тільки всередині приміщення», — йдеться у вказівці регулятора. При цьому інформацію про курси валют можна розміщувати в засобах масової інформації та інтернеті, а також мобільних додатках банків, передає РБК.

З ініціативою про заборону електронних табло з обмінними курсами Центробанк виступив у лютому, пояснивши це необхідністю посилення боротьби з нелегальними обмінниками. «Інформацію про курси обміну іноземних валют за межами приміщень найчастіше розміщують так звані незаконні «пункти обміну валют», — пояснювали в ЦБ. Заступник голови департаменту фінмоніторингу і валютного контролю Центробанку Ілля Ясинський зазначав, що в обмінниках, де використовують виносні табло, клієнтів часто обманюють.