У парках встановлять спеціальні кнопки екстреного виклику поліції / фото Марина Григоренко

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) має намір передбачити встановлення в парках спеціальних кнопок екстреного виклику поліції в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Читайте такожМінрегіон може ввести мораторій на нову забудову, якщо міста не оновлять чинні генплани

Як написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, відповідні зміни планується внести до державної будівельної норми «Благоустрій територій».

Відео дня

"Зараз переглядаємо норми безпеки в парках. Тому є пропозиція, яка нині розглядається - влаштовувати в цих громадських місцях спеціальні бокси з кнопкою екстреного виклику поліції. Це безпека і постійний зв'язок з працівниками служби у разі можливого виникнення надзвичайної ситуації. Тим більше, що в деяких нових парках це вже починають робити. Тож чому б не унормувати це питання і в ДБН?" - написав він.

За словами Парцхаладзе, ідею встановлення кнопок виклику екстреної допомоги в парках підтримали і користувачі соцмережі Facebook.

«За його результатами, практично всі з більш як 5000 користувачів, які відреагували на опитування, "за" влаштування кнопок виклику екстреної допомоги в парках. При цьому багато хто запропонував при можливість облаштувати такі бокси з кнопками системами відеоспостереження або іншого захисту від неправдивих викликів поліції», - зазначив він.

фото facebook/lev.partskhaladze

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.