Завод "Електроважмаш" вже року у списку на приватизацію / фото dozor.kharkov.ua

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства штучно затягує процес передачі заводу "Електроважмаш" на приватизацію Фонд державного майна (ФДМ).

Про це свідчить протокол засідання комісії з питань передачі єдиного майнового комплексу підприємства, створеної відповідно до наказу ФДМУ №1026 від 15 жовтня 2019 року.

Згідно з цим документом, представник Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, яке є уповноваженим органом управління ДП "Завод "Електроважмаш", не з'явився на засідання комісії 28 жовтня 2019 року.

Відео дня

Як зазначив Голова комісії В'ячеслав Принделас, "затверджені міністерством документи, необхідні для складання та підписання акта приймання-передачі підприємства, Фонду держмайна не надано, про причини неявки представника Мінекономіки Фонд не поінформований, що унеможливлює здійснення комісією своїх функцій".

Нагадаємо, 9 жовтня Міністр економіки Тимофій Милованов повідомив у Facebook про передачу до Фонду держмайна на приватизацію заводу "Електроважмаш" і "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії". "Вони роки й навіть більше були в списку на приватизацію", - підкреслив голова відомства.

У свою чергу, 18 жовтня керівництво "Електроважмашу" оперативно передало в Мінекономіки необхідні документи. "Ми виконали свої зобов'язання. Чекаємо наступні кроки з подальшої приватизації "Електроважмашу", заявив директор заводу Дмитро Костюк

На сьогоднішній день, однак, як повідомило джерело в апараті Кабінету міністрів, "процес, керуючись якимись власними міркуваннями, сповільнюють (саботують) перший заступник міністра економіки Павло Кухта та радник міністра Галущенко Герман".

Політичні експерти вже неодноразово звертали увагу на те, що бездумна політика "молодого уряду" щодо стратегічних підприємств Харківщини й, зокрема, незграбна зачистка менеджменту, може дестабілізувати соціально-економічну ситуацію, в одному з ключових регіонів країни.

Наприклад, нещодавнє звільнення авторитетного керівника ДП "Український науково-технічний центр металургійної промисловості "Енергосталь" Дмитра Сталінського, викликало великий та різко негативний резонанс у Харкові.

З одним із провідних українських вчених, при якому "Енергосталь" стала успішно конкурувати на світовому ринку, прискорено розірвали контракт, банально наплювавши, серед іншого, й на позицію обласної адміністрації, яка відмовила міністерству у своєму погодженні такого рішення.