Ілюстрація REUTERS

Державний концерн "Укроборонпром" заявив, що посилить співпрацю з правоохоронними органами.

Читайте такожГлава "Укроборонпрому" Абромавічус хоче збільшити собі зарплату в 18 разів – Дубінський

Як повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром", нова команда концерну ініціювала зустріч з представниками правоохоронних органів України для посилення співпраці та сприяння в розслідуванні кримінальних та корупційних правопорушень за попередні роки роботи.

Відео дня

"Ми прагнемо очистити ім'я "Укроборонпрому" і захистити галузь від корупції. Ми відкриті до співпраці, для нас не існує інформації, яку ми могли б приховувати від правоохоронців", - зазначив генеральний директор концерну Айварас Абромавічус.

Він додав, що найбільше відкритих кримінальних справ за статтею 191 Кримінального кодексу України. У справах йдеться про зловживання колишніми керівниками в системі концерну службовим становищем на загальну суму понад 1 мільярд гривень.

"На запрошення концерну до зустрічі приєднались представники Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань, Національної поліції України, Служби безпеки України та Державної фіскальної служби України", - йдеться в повідомленні.

Директор НАБУ Артем Ситник підкреслив, що це перший приклад такої ініціативи та сприяння з боку державних компаній.

"Відтепер концерн, як керуюча компанія, буде надавати всі необхідні документи та максимально співпрацювати з правоохоронними органами", - зазначив Абромавічус.

Зазначається, що за період 2012 - 2019 роках відкрито 625 кримінальних проваджень, за якими проходять підприємства-учасники ДК "Укроборонпром".