Ілюстрація / REUTERS

Палата представників у четвер проголосувала за затвердження тексту торгової угоди між США, Мексикою і Канадою (USMCA).

Угода, над якою з американської сторони працювала команда на чолі з торговим представником США Робертом Лайтхайзером, тепер перейшло на розгляд у Сенат. Потім його має підписати президент Дональд Трамп, передає Голос Америки.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін назвав затвердження торгової угоди в нижній палаті Конгресу "ще одним великим кроком вперед у просуванні торгового порядку президента Трампа" і "значним досягненням у модернізації та відновленні балансу в торгових відносинах США із Канадою і Мексикою".

Відео дня

Читайте такожМексика ратифікувала нову торговельну угоду зі США й Канадою

Держсекретар Майк Помпео у своїй заяві подякував колегам із Мексики й Канади, без яких "ми не змогли б досягти цього історичного моменту в наших торговельних відносинах".

"Завдяки таким інструментам, як USMCA, ми продовжимо створювати умови для процвітання жителів усіх наших країн шляхом вільної, чесної та взаємовигідної торгівлі", - заявив Майк Помпео.

Як повідомляв УНІАН, представники США, Канади та Мексики у листопаді 2018 року домовилися про переукладання Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA).

Замість NAFTA (North American Free Trade Agreement) воно стало називатися USMCA (the United States - Mexico - Canada Agreement - Угода США, Мексики і Канади). Президент США Дональд Трамп вважав NAFTA, що діє з 1994 року, невигідним для Сполучених Штатів.