"Дельфін" на шельфі Чорного моря можуть розділити на кілька частин для продажу / фото УНІАН

Вуглеводневу ділянку «Дельфін» на шельфі Чорного моря цього року буде розділено на кілька частин і виставлено на конкурс, йдеться в презентації на сайті Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища.

Читайте такожЛіцензії на видобуток надр продаватимуть тільки через аукціони Prozorro - Гончарук

«Організація і проведення конкурсу на 2-3 ділянки на морському шельфі «Дельфін», визначення переможців, проведення переговорів і підписання угод», - сказано у презентації.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України скасував постанову про проведення конкурсу з розробки вуглеводнів на шельфі Чорного моря в межах ділянки «Дельфін», який виграла американська компанія Trident Acquisitions, що належить депутату Державної Думи Росії Іллі Пономарьову.

Раніше, в квітні 2019 року, Державна служба геології і надр Україні оголосила конкурс на вуглеводневу ділянку «Дельфін», розташовану в північно-західній частині континентального шельфу Чорного моря, який може залучити мінімум 1,5 млрд грн інвестицій у пошук і видобуток нафти і газу в Україні. Площа виставленої ділянки - майже 10 тисяч кв. км, термін дії угоди - 50 років з правом продовження.