"Метінвест" може обмежити виробництво в Україні / фото УНІАН

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група «Метінвест» призупинила роботу двох своїх перекатних підприємств в Італії до 3 квітня 2020 року через пандемію вірусу COVID-19 та виконання вимог уряду Італії про припинення роботи металургійних підприємств країни.

Читайте такожКомпанія Ахметова хоче реструктуризувати борг

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

Повідомляється, що італійські заводи групи Ferriera Valsider і Metinvest Trametal закриті до 3 квітня 2020 року. Очікується, що в період зупинки обсяг виробництва на цих заводах знизиться до 40 тисяч тонн.

У разі продовження обмежень на італійських заводах та нестабільності на європейському ринку «Метінвест» прогнозує зниження виробництва і на своїх українських комбінатах – в першу чергу, на «Азовсталі». Група розглядає можливість повної зупинки виробництва слябів на цьому комбінаті.

Крім того, розглядається варіант зупинки доменної печі №3 на «Азовсталі» і перенесення запуску зупинених на капітальний ремонт доменних печей №4 на ММК імені Ілліча і №4 на «Азовсталі» (з квітня на травень). Своєю чергою комбінат «Запоріжсталь» не виключає можливості перенесення запуску доменної печі №5 після планової реконструкції. Остаточні рішення про запуск печей в роботу будуть прийматися виходячи з наявності замовлень у квітні й актуальної світової ситуації.

Довідка УНІАН. Група «Метінвест» – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні й одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини й сталі.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).