Частка Ігоря Коломойського у компанії JKX стала власністю Великобританії / фото УНІАН, Олександр Синиця

Частка українських бізнесменів Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова у британській нафтогазовій компанії JKX Oil&Gas LTD стала власністю Великобританії.

Компанія JKX, посилаючись на Реєстратора корпоративних справ на Британських Віргінських Островах (BVI), повідомила, що 1 листопада минулого року Eclairs Group Limited (EGL, зареєстрована на BVI) виключена з реєстру та відповідно до законодавства Островів ліквідована 4 липня поточного року.

"Акції JKX, які раніше належали EGL, тепер перейшли у власність Корони", - йдеться у заяві компанії. 

Відео дня

Це фактично означає, що ця частка стала власністю Британії, оскільки Британські Віргінські Острови входять до її складу, пише "NV Бізнес", посилаючись на відомості співрозмовника, який знайомий з діяльністю компанії.

EGL до ліквідації була головним акціонером JKX, її частка становила 32,66%. Журналісти зазначили, що опосередкований контроль над EGL мав Коломойський. Джерело видання додало, що також свою частку в JKX втратив Боголюбов, який був її акціонером через EGL.

"Відповідно, EGL та Ігор Коломойський будуть виключені з реєстру акціонерів JKX Oil&Gas LTD, бо не мають прямої або опосередкованої участі в компанії", - йдеться у матеріалі.

Частка Ігоря Коломойського у компанії JKX стала власністю Британії / документ JKX

Важливі новини - сьогодні це варто знати

JKX Oil & Gas PLC перереєструвалася з публічної у приватну британську компанію JKX Oil&Gas LTD у лютому минулого року. Головний актив компанії знаходиться на українській території - це Полтавська газонафтова компанія.

Станом на грудень 2021 року найбільшими акціонерами JKX були Eclairs Group Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова (їм належали 27,54% акцій), а також Bridgewater Holdings Corp. Олександра Шніра (19,97%).

Вас також можуть зацікавити новини: