Данило Гетманцев / фото УНІАН

Діяльність Голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева найбільш негативно впливає на ставлення населення України до діючої влади і особисто до Президента України Володимира Зеленського. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного компанією "Соціополіс"

За даними дослідження, 36,4% респондентів вважають, що Данило Гетманцев зменшує рейтинг влади. На другому місці, після Гетманцева іде прем’єр-міністр Денис Шмигаль із значно меншим "негативним впливом" - 13,6%.

При цьому, 31,7% респондентів вважають, що саме Данило Гетманцев має найбільший вплив на управління економікою України. А 43,9% вважають, що саме він на теперішній час має найбільший реальний вплив на управління податковою і митною сферами України. Показово, що навіть прем’єр Шмигаль тут на другому місці із значно меншим відсотком 25,1%.

Відео дня
Діяльність Данила Гетманцева завдала найбільшої шкоди рейтингу президента, - соцопитування

Крім того, серед представників влади, що впливають на економічний блок, антирейтинг Данила Гетманцева виявився найбільшим -28,8%, за ним слідують керівники держорганів, діяльність яких курує Гетманцев - в.о. Голови Державної митної служби Сергій Звягінцев з антирейтингом -17,3% та в.о. Державної податкової служби Тетяна Кірієнко -12,6%. 

Діяльність Данила Гетманцева завдала найбільшої шкоди рейтингу президента, - соцопитування

Найбільший позитивний рейтинг мають Президент України Володимир Зеленський +57,5% та прем’єр-міністр Денис Шмигаль +16,1%.

Опитування громадської думки "Оцінка населенням України соціально-економічної в країні (початок жовтня 2023 року)" проведене Дослідницькою компанією "Соціополіс" з 03 по 07 жовтня 2023 року (польовий етап) на замовлення Громадської організації "Громадська ініціатива дій" (ГІД)".

Об’єкт опитування – зареєстровані жителі України віком від 18 років, за винятком жителів Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей та інших тимчасово окупованих територій, де на час проведення опитування був відсутній мобільний зв’язок українських операторів. Жителі України, які на час проведення опитування перебували за межами України, до досліджуваної генеральної сукупності (об’єкта дослідження) не включалися.

Oбсяг вибірки – 1201 респондент.