Фото portkherson.com.ua

Концесіонер Херсонського порту показав, як зараз виглядає територія підприємства та закликав урядовців терміново розпочати планування його відновлення. 

Як повідомили у компанії, до початку повномасштабного вторгнення рф підприємство забезпечувало робочим місцем понад 500 людей. Наразі більшість майна окупанти викрали або пошкодили масованими обстрілами, а сама територія потребує обстеження після затоплення внаслідок теракту рф на Каховський ГЕС.  

"Попри це, завдяки Силам оборони України та громадянському подвигу жителів міста, є можливість та спільне зобов'язання з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України планувати його майбутнє вже зараз. Стає очевидним, що швидко запустити підприємство в роботу виключно в рамках концесії буде неможливо. Не відмовляючись від неї, ми працюємо над додатковими формами, які потребуватимуть позиції Уряду та змін в чинні закони. Тому закликаємо урядовців терміново включитися в цей процес", - зазначили у підприємстві.

Вони додають, що у статусі "концесіонера" компанія також обмежена у залученні додаткових коштів, зокрема, кредитних, які потрібно буде спрямувати на відбудову.   

Нагадаємо, що акти про передачу майна між Міністерством інфраструктури України, ДП "Адміністрація морських портів України" та концесіонером були підписані наприкінці грудня 2021 року, за два місяці до початку повномасштабного вторгнення РФ. Як повідомляли тоді у міністерстві, компанія-концесіонер затвердила графік здійснення інвестицій і технічні проекти на модернізацію обладнання.