Потрібно глобально змінювати техпроцеси, розповів Риженков / фото УНІАН

У "Метінвесті" вивчають питання будівництва нового сталеплавильного виробництва, де будуть використані технології прямого відновлення заліза.

Це допоможе групі істотно скоротити викиди вуглекислого газу, заявив гендиректор холдингу Юрій Риженков. За його словами, для цього необхідно глобально змінювати техпроцеси.

Читайте такожПік цін на руду й металопродукцію пройдено, на ринку почалося зниження-гендиректор " Метінвесту"Риженков розповів, що компанія співпрацює з провідними виробниками обладнання для промисловості Рrimetals і Siemens для пошуку ефективних рішень з декарбонізації металургійного виробництва.

Відео дня

Одне з таких ефективних рішень - пряме відновлення заліза при виплавці сталі. Це дозволить відмовитися від використання коксу і скоротити викиди СО2 практично вдвічі.

"Метінвест" вже впровадив виробництво DRI окатишів методом прямого відновлення на Центральному ГЗК.

За словами Риженкова, будівництво нового заводу потужністю 4,5 млн тонн сталі на рік може бути реалізовано протягом 7-10 років або в Маріуполі, або в Запоріжжі. 

Також "Метінвест" вивчає можливості використання водню, відновлюваних джерел енергії, переробки відходів у паливо для виплавки сталі.