фото Метінвесту

Група "Метінвест" впевнено нарощує обсяг продажів своєї продукції в Європу, за три квартали 2021 року вони зросли в 2,5 рази (до 5 213 млн дол.) проти аналогічного періоду у 2020-му.

Читайте такожМетінвест та Danieli будуть розвивати технології з декарбонізації виробництва сталіПро це свідчать дані у фінансовому звіті на сайті компанії, повідомляє UaProm.

Також зросла частка європейських країн в обсязі продажів - до 38% проти 27% в 2020 році. У компанії вже пояснили таку динаміку - вона пов'язана зі зростанням цін реалізації метало- і залізорудної продукції. 

Відео дня

Крім того, в "Метінвесті" звітують про зростання обсягів відвантаження окатишів, напівфабрикатів і готової металопродукції на 53%, 39% і 43% відповідно.

При цьому частка українського ринку за три квартали 2021-го знизилася на 2%, продажі в нашій країні досягли 26% в загальному обсязі виручки. 

Повідомляється, що виручка в країнах Близького Сходу і Північної Африки досягла 15% від загального обсягу надходжень (2 037 млн дол). Відзначається зниження продажів в Азію на 22%. Частка виручки в країнах СНД не змінилася і склала 6%, як і раніше на рівні 5% тримається регіон Північної Америки. 

Як йдеться у звіті, за 9 місяців 2021 року EBITDA групи зросла в чотири рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і досягла 6 102 млн дол. Такого результату, як заявляють в "Метінвесті", вдалося досягти завдяки ефективному споживанню сировини та енергоносіїв, підвищенню продуктивності обладнання та поліпшенню ефективності продажів. Також у компанії відзначили позитивний вплив зростання обсягів реалізації готової сталевої продукції та окатишів.