Новий міст в Генуї / фото REUTERS

Новий міст в італійській Генуї, зведений на місці зруйнованого два роки тому на цьому місці віадука, зроблений зі сталі, виробленої українською групою компаній «Метінвест».

«Група «Метінвест» стала основним постачальником сталі для будівництва нового мосту в Генуї. Напівфабрикати були зроблені на заводі «Азовсталь» в Україні, а високоміцний прокат – на нашому італійському заводі «Метінвест Траметалл», - повідомляється в Twitter «Метінвесту»

Як повідомляв УНІАН, автомобільний міст в італійському місті Генуя, по якому проходила жвава автомагістраль А10, обрушився 14 серпня 2018 року. Перед цим в міст вдарила блискавка. У момент обвалення віадука на ньому перебували близько 20 машин. В результаті обвалення моста загинули 43 людини. Серед постраждалих були два українці.

Відео дня

Новий міст, що отримав назву Генуя Сан Джорджіо, спроектував відомий італійський архітектор Ренцо П'яно, який був одним з авторів проекту Центру Помпіду в Парижі. Очікується, що для руху транспорту міст відкриється 4 або 5 серпня 2020 року.