Популярними в 2022 році будуть не тільки вакансії в сфері IT / фото ua.depositphotos.com

У нинішньому році в Україні популярними будуть спеціальності IT-фахівців, медиків, менеджерів з продажу, логістики та фінансового сектору.

Про це пише "Обозреватель" із посиланням на дані аналітиків.

За словами керівника експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua Руслани Березівської, у 2021 році найбільше вакансій збільшилося в сфері продажів. Подібна тенденція, прогнозує вона, збережеться і в прийдешньому році.

Відео дня

"За рахунок продуктового рітейлу і розвитку e-commerce буде продовжуватися збільшення вакансій. Зросте попит на фахівців із закупівель, логістів, працівників call-центрів", - говорить вона.

Читайте такожНа ринку праці стало більше вакансій: названо найпопулярнішу в листопаді

Своєю чергою експерт з працевлаштування Валентина Бардадим прогнозує, що попит зросте на співробітників різної ланки у сферах виробництва та аграрного бізнесу.

"У цих секторах завжди буде попит не тільки на вузькопрофільних фахівців: технологів, інженерів, розробників, – але і на звичайний персонал. Це стосується робочих спеціальностей, де не потрібно вищої освіти, і де може працевлаштуватися кожна людина", - пояснює вона.

Раніше Бардадим прогнозувала, що ринок праці в Україні в 2022 році повинен пожвавитися після "турбулентного" 2021-го

Як повідомляв УНІАН, у 2021 році роботодавці найчастіше шукали фахівців для роботи в таких сферах як продажі, ІТ та банки та інвестиції. 

Найбільшу кількість вакансій у 2021 році було відкрито для фахівців у сфері продажів, де кількість пропозицій зросла на 137% (57,4 тис. вакансій). Друге місце посідає ІТ-сфера зі зростанням на 91% (50,1 тис.), третє – банки та інвестиції з ростом на 157% (26,1 тис.).

До п'ятірки за кількістю вакансій цього року також увійшли сфери маркетингу та реклами, де кількість пропозицій зросла на 68% (22,3 тис.) і транспорту і логістики зі зростанням на 174% (20,2 тис.).