Ілюстрація REUTERS

Президент Дональд Трамп заявив, що він може вже в суботу вжити заходів для того, щоб зупинити роботу популярного відеододатка TikTok на території США.

"Що стосується TikTok, ми забороняємо його в Сполучених Штатах", - сказав він журналістам, які перебували разом із президентом під час його візиту до Флориди, передає Голос Америки.

Трамп, швидше за все, заборонить застосунок своїм указом. Трамп не підтримує ідею того, що американська компанія може придбати застосунок у китайської компанії ByteDance.

Відео дня

Додаток надзвичайно популярний як у США, так і по всьому світу. Його вже завантажили 2 мільярди разів, 165 мільйонів із цих завантажень були здійснені в США.

У застосунку представлені не тільки розважальні відеоролики, але й дебати, політичні думки з таких питань, як расова справедливість і майбутні вибори президента в США.

Читайте такожСША можуть внести до "чорного списку" материнську компанію TikTok

Адміністрація США стурбована тим, що TikTok може становити загрозу національній безпеці та ділитися даними своїх користувачів із урядом Китаю. Однак, компанія, що володіє TikTok, ByteDance, заявляє, що не передає дані про своїх користувачів уряду Китаю, і стверджує, що зберігає дані тільки в США і Сінгапурі. TikTok також нещодавно найняв колишнього керівника Disney Кевіна Маєра на пост генерального директора в спробі віддалитися від Пекіна.

Міністр фінансів США Стів Мнучін заявив раніше на цьому тижні, що урядовий Комітет з іноземних інвестицій, міжвідомча група, очолювана Міністерством фінансів, вивчатиме TikTok.

Робота комітету полягає в тому, щоб контролювати іноземні інвестиції й оцінювати їх на предмет потенційних ризиків для національної безпеки. Це може змусити компанії відмовитися від угод або вводити інші заходи, необхідні для захисту національної безпеки.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня 2020 року з'явилася інформація про те, що компанія Facebook може запустити свій аналог TikTok в США і ще 50 країнах.