Президент "Укрметалургпрому" Олександр Каленков заявив, що 40 представництв "Метінвесту" по всьому світу можна назвати посольствами якісної української продукції.

Таку заяву Каленков зробив під час інтерв'ю для "Україна-24".

За його словами, українська сталь продається по всьому світу, зокрема, й завдяки "Метінвесту". Вітчизняна сталь - якісний та надійний матеріал, а доказ цих слів - будівлі в Дубаях, Лондоні та Нью-Йорку. Вони виконані зі сталі маріупольського підприємства.

Відео дня

Читайте такожЯк українська сталь завойовує світКерівник групи компаній "Метінвест" Юрій Риженков уточнив, де використовували сталь компанії у світі: у Лондоні - для найвищої будівлі Британії Shard,  для дверей шлюзів Панамського каналу, найбільшого каналу у світі.

Крім того, українську сталь використовували для відновлення мосту в італійському місті Генуя після його обвалу.

Також для будівництва саркофагу над зруйнованим 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС були залучені потужності "Метінвесту" в Італії (частина сталі була перероблена підприємствами групи в Італії та відправлена назад до України), наголосив Риженков. 

"Для нас дуже знаковий проект, і він важливий і з точки зору екології, і з точки зору всього світу – новий безпечний саркофаг на Чорнобильській АЕС. Це повністю сталь "Метінвесту", – розповів він.