В Фонд енергоефективності будуть залучені кошти іноземних партнерів / Фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів перерозподілити кошти, які будуть надходити до Фонду енергоефективності, на надання населенню пільгових «теплих» кредитів для зниження енерговитрат домогосподарств.

Читайте такожУ Кабміні розповіли, як знизити енергоспоживання будівель на 20%

Про це прем'єр заявив на форумі в Києві, присвяченому оцінці діяльності нинішнього складу уряду.

Відео дня

«Даю доручення міністру фінансів перерозподілити кошти, які з'являться у Фонді енергоефективності, на «теплі» кредити», - сказав Гройсман.

За словами очільника уряду, до Фонду енергоефективності будуть залучені кошти іноземних партнерів.

«У нас є гроші Європейської комісії для наповнення Державного фонду енергоефективності. Я дам доручення міністру фінансів перерозподілити частину цих ресурсів на користь «теплих» кредитів, дам також доручення віце-прем'єр-міністру Геннадію Зубку поставити на контроль це питання», - зазначив Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держенергоефективності, фінансування державної програми часткової компенсації «теплих» кредитів на термомодернізацію і заходи щодо підвищення енергоефективності у житловому секторі, на яке у 2017 році було виділено 400 млн грн - удвічі менше, ніж у 2016 році, може бути збільшено у другій половині 2017 року.

Механізм фінансування «теплих» кредитів передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ і житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.