Соціальне житло в Україні не будується, заявив в ефірі ток-шоу “Київський форум” на КДРТРК народний депутат від БЮТ, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ та регіональної політики Юрій СЕРБІН.

На думку депутата, причиною цього є брак коштів, землі та недосконалість нормативної бази.

У свою чергу, депутат Київради від Блоку Черновецького Алла ШЛАПАК зауважила, що претендувати на соціальне житло може лише родина з доходом менше 900 гривень на людину. На її думку, таких осіб у Києві “небагато”. Краща ситуація у столиці з будівництвом доступного житла, коли частину вартості нерухомості бере на себе міський чи державний бюджет, додала вона.

Відео дня

За словами голови правління АТ ХК “Київміськбуд” Михайла ГОЛИЦІ, вже до кінця року у Києві буде здано в експлуатацію два будинки за програмою 50/50.

“Це житло буде на Троєщині, 26-й мікрорайон, два будинки пускові цього року… Пускові першого кварталу 2011 року - на вулиці Сергія Лазо, у провулку Моторному та на Позняках. Вартість - від 3100 гривень до 4700 гривень за метр у будинках, які здаються в експлуатацію вже цього року”, - наголосив він.

Як зазначила автор і ведуча “Київського форуму” Рена НАЗАРОВА, залишається незрозумілою позиція заступника голови КМДА Олександра МЕЩЕРЯКОВА, який опікується житловими проблемами у Києві. “Чиновник на ефір прийти відмовився, а прес-служба відповіла, що він зараз взагалі не дуже спілкується з пресою”, - сказала вона.