Правительство намерено открыть генпланы населенных пунктов.

Кабінет міністрів України має намір ухвалити рішення про відкриття генеральних планів усіх населених пунктів України вже на найближчому засіданні, яке відбудеться у суботу, 5 квітня.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства (Мінрегіон).

Читайте такожВ Україні припинили фінансування програми доступного житла «70/30»

Відео дня

«Це дозволить громадськості розуміти, де, яка територія і як використовуватиметься. Це важливий крок з виведення з тіні земельних ресурсів, які належать громадам», - цитує прес-служба віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана.

Крім того, віце-прем'єр повідомив, що в даний час Мінрегіон спільно з Міністерством юстиції розробляють законодавчу базу для передачі всіх повноважень з надання адміністративних послуг від органів державної влади органам місцевого самоврядування.

Як повідомляв УНІАН, ще в листопаді 2013 року Олександр Вілкул, який на той час обіймав посаду віце-прем'єра, доручив зняти гриф «для службового користування» з картографічної основи для розробки генеральних планів населених пунктів України і обнародувати вже існуючі генплани. Проте до цих пір генеральні плани так і не були відкриті.