У київському метро запускають 4G / фото УНИАН

Найбільші оператори мобільного зв'язку України «Київстар», Vodafone Україна та Lifecell запустили зв'язок четвертого покоління на першій станції київського метро - «Академмістечко». Про це повідомили представники мобільних операторів в ході запуску нового покоління зв'язку в київській підземці.

«Всі три мобільних оператори об'єднали зусилля, щоб запустити довгоочікуваний 4G-інтернет якомога швидше на першій станції київського метро. І все, що нам необхідно для запуску на інших станціях - відповідне рішення депутатів Київради», - прокоментував запуск президент оператора "Київстар" Олександр Комаров.

Директор з регуляторного забезпечення компанії «Київстар» Олександр Когут в коментарі УНІАН уточнив, що для запуску 4G на всіх станціях метро необхідно, щоб депутати Київради на своєму засіданні 12 березня ухвалили рішення про тарифи для мобільних операторів і тарифах на доступ до комунальної інфраструктури. Якщо таке рішення приймуть 12 березня, то всі три оператори планують запустити 4G ще на 8 станціях метро протягом першого півріччя, а на всіх станціях - до кінця 2020 року.

Відео дня

Присутній на запуску 4G на станції метро «Академмістечко» радник мера Києва Максим Бахматов висловив оптимізм щодо ймовірності прийняття відповідних рішень депутатами.

«Я не люблю загадувати, але все те, що було зроблено до (запуску 4G-зв'язку на першій станції метро - УНІАН), підказує мені, що Київрада проголосує заради киян, адже 4G - в загальних інтересах», - сказав він.

«Загальні інвестиції всіх операторів запуск мобільного зв'язку в київському метро - близько 20 млн дол. У цю суму входить як вартість будівництва 2G раніше, так і розгортання 4G на всіх станціях в 2020 році», - сказав директор з регуляторного забезпечення компанії «Київстар» Когут .

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) прийняла рішення надати трьом найбільшим мобільним операторам України «Київстар», Vodafone і lifecell дозвіл на дострокове впровадження технології четвертого покоління мобільного зв'язку 4G в діапазоні низьких частот, що дозволить істотно поліпшити покриття території нашої країни швидкісний зв'язком.