Як встановити бета-версію Telegram / REUTERS

Зовсім нещодавно для Telegram вийшло масштабне оновлення, яке містить купу корисних змін, як на ОС Android, так і на iOS. Втім, разом з цим у багатьох користувачів після обнови до останньої версії додаток просто перестав завантажуватися.

Серед найпоширеніших проблем – в момент запуску Telegram екран смартфона на кілька секунд стає чорним або білим, після чого користувачів викидає на робочий стіл.

Не всі знають, але окрім основної гілки месенджера Telegram, з якої всі користувачі отримують обнови через маркетплейси додатків Google Play і App Store, існує й Beta-версія. Наразі це єдиний, хоч й не гарантований спосіб врятуватися від перебоїв в роботі основної версії месенджера. І найчастіше ця версія куди цікавіше, ніж звичайна, і працює без нарікань. 

Відео дня

Android

У випадку з Андроїдом все легко, розбереться кожен, хто хоч раз стикався з установкою офіційного софту зі сторонніх ресурсів. Всі збірки Beta-версії Telegram для пристроїв на Android зберігаються на ресурсі App Center. 

Читайте такожTelegram подолав позначку в мільярд завантажень

Для установки бета-версії клієнта на Android-смартфон, виконайте наступні кроки:

  • Перейдіть на сторінку порталу App Center, присвячену бета-версії Telegram;
  • Встановіть останню актуальну версію (вона, переважно, закріплена вгорі списку);
  • Вітаємо, тепер ви бета-тестер!
Telegram не запускається чи вилітає після оновлення: що робити

Бета-версію Телеграма буде встановлено окремо від її основної версії. Варто зауважити що вона не замінить звичайну версію месенджера, як і не перенесе з неї ваших налаштувань – все доведеться робити вручну.

iOS

З системою Apple доведеться трохи повозитися, але нічого критичного. Тестові оновлення Телеграма для  "яблучної" продукції поширюються через систему Testflight, а для вступу в програму тестування необхідно встигнути скористатися вільним місцем в слоті. По пунктах: 

  • Підпишіться на телеграм-канал @tgslots і дочекайтеся, коли стануть доступні нові слоти для приєднання до бета-програми.
  • Як тільки з'явиться можливість вступу, перейдіть за посиланням у повідомленні каналу на систему Testflight та візьмуть участь у тестуванні; 
  • Якщо ви все зробили правильно, на ваш пристрій встановиться бета-версія Telegram, яка буде позначена жовтою точкою. 
Telegram не запускається чи вилітає після оновлення: що робити

Як уже повідомляв УНІАН, Telegram увів нову функцію рекламних повідомлень. При цьому вони не будуть публікуватися в списку чатів, особистих бесідах або невеликих групах. Реклама торкнеться тільки великих каналів.