Південна Корея хоче запустити зв'язок шостого покоління вже у 2026 році / REUTERS

Уряд Південної Кореї має намір запустити пілотний проект зв'язку шостого покоління 6G вже у 2026 році.

Читайте такожКитай почав роботи зі створення мереж 6G

Про це повідомляє видання BusinessKorea з посиланням на заяву прем'єр-міністра Південної Кореї Чунг Се-Кюна.

Відео дня

"Стратегія розгортання 6G базується на розвитку передових технологій, забезпечення необхідних стандартів і реєстрації патентів. З бюджету Кореї на реалізацію цього плану виділять 200 мільярдів вон (близько 169 мільйонів доларів) протягом 5 років, починаючи з 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Що важливо при розвитку 6G

За словами корейського прем'єра, при розгортанні мережі уряд буде націлений на рішення 10 стратегічних завдань, серед яких особливу увагу приділять високій продуктивності та точності стандарту.

На що вплине 6G

За задумом південнокорейського уряду, запуск нової технології в початку 2026 року стане поштовхом для модернізації всієї нинішньої інфраструктури країни. В першу чергу зміни торкнуться цифрової охорони здоров'я, комунікацій, безпілотного транспорту, "розумних міст" та розумного виробництва.

Що відомо про зв'язок 6G

  • Поява комерційних мереж 6G очікується лише у 2030-х роках й мине ще чимало часу до затвердження стандарту.
  • Разом з тим у листопаді 2019 року в Китаї офіційно заявили про початок робіт, спрямованих на створення телекомунікаційних технологій шостого покоління.
  • За задумом розробників, бездротові мережі зв'язку 6G зможуть забезпечити швидкість передачі даних щонайменше у 20 разів вищу за 4G, відкриваючи дорогу новим областям застосування, включаючи самоврядні автомобілі та доповнену реальність.