Озброєні російські прикордонники наблизились до катера ДПСУ / фото dpsu.gov.ua

Російський прикордонний катер в Азовському морі здійснював провокаційні, небезпечно маневруючи поряд з українським катером Морської охорони.

Читайте такожНизка російських судновласників припиняє перевезення в Україну через санкції – ЗМІ

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, інцидент відбувся в районі Довжанської коси, коли під час несення служби катер Маріупольського загону морської охорони виявив російський прикордонний сторожовий катер типу «Мангуст».

Відео дня

"Під час опитування російський екіпаж повідомив, що слідує згідно з завданням, однак після цього змінив курс та вирушив у напрямку українського катера. При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на декілька метрів до катера Держприкордонслужби. Росіянам порекомендували змінити курс, на що вони знову відповіли небезпечним маневром, створюючи небезпечні умови навігації. Далі російський прикордонний сторожовий катер все ж змінив напрямок руху", - зазначили у Держприкордонслужбі.

фото dpsu.gov.ua
фото dpsu.gov.ua

У ДПСУ вважають, що такими діями екіпаж прикордонної служби ФСБ Росії порушив вимоги Міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі та намагався створити провокаційні дії.