Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" досягла попередніх домовленостей про організацію декількох нових міжнародних контейнерних поїздів, зокрема, з німецькою компанією IPC Business UG про запуск протягом найближчих місяців регулярного контейнерного поїзда з Києва в Лейпциг.

Читайте також"Укрзалізниця" будує нову колію на Донбасі

Як повідомили в прес-службі "Укрзалізниці", відповідна домовленість була досягнута в ході переговорів голови правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцова з представниками німецької компанії на виставці Transport Logistic 2019, яка проходить у Мюнхені (Німеччина).

Відео дня

"Зараз ведемо переговори з компанією IPC Business UG, яка висловила готовність протягом найближчих місяців організувати спільно з нами регулярний контейнерний поїзд Київ-Лейпціг", - цитує прес-служба Кравцова.

Також повідомляється, що великий інтерес до "Укрзалізниці" виявили китайські вантажовласники та перевізники. Зокрема, в рамках виставки було розглянуто низку проектів зі збільшення перевезень з Китаю як до України, так і транзитом по Україні до країн Євросоюзу.

Так, китайська асоціація CCTA і Chengdu Railway International Service Co., Ltd підтвердили готовність організувати поїзд з Китаю до Польщі з поверненням за маршрутом Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ) вже в липні цього року.

Крім того, делегація Укрзалізниці на чолі з Кравцовим провела зустрічі з представниками компаній DB Cargo (Німеччина), Rail Cargo (Австрія), COSCO Shipping (Китай), LTE (Австрія), CAG Logistic (Туреччина), Литовських і Азербайджанських залізниць.

"Під час зустрічей обговорювалися спільні проекти зі створення комплексних продуктів з організації контейнерних поїздів з України до основних терміналів Європи, створення регулярних фідерних ліній Чорним морем для стикування вже наявних регулярних контейнерних поїздів у порти України з аналогічними сервісами в Грузії та Азербайджані з подальшим виходом на країни середньої Азії та Китай", - цитує прес-служба главу "Укрзалізниці".

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" спільно із "Залізниці Молдови" на початку липня планують почати курсування контейнерного поїзда між Україною і Молдовою.

Поїзд курсуватиме за маршрутом Одеса-Порт - Кучурган/Новосавицька - Кишинів і назад. На даний час перевезення контейнерів зі станції Одеса-Порт Кишинів здійснюються автомобільним транспортом.