Chevrolet представив середньомоторний Corvette / фото Chevrolet

Компанія Chevrolet розсекретила Corvette наступного покоління, який вперше отримав середньомоторне компонування. Очікується, що ціни на автомобіль починатимуться від 60 000 доларів.

Читайте такожFord показавши суперкар, який «виходить за рамки» (фото)

Середньомоторний Chevrolet Corvette продаватимуть паралельно з моделлю поточного покоління, яка у свою чергу піддасться модернізації. Виробництво новинки налагодять на заводі в місті Боулінг-Грін (штат Кентуккі), пише Autonews.

Відео дня

Відмінними рисами нового «Корвета» з приставкою Stingray в назві стали задні ліхтарі в стилі спорткара Camaro, широкий спойлер, а також задній дифузор, з боків якого розташуються здвоєні патрубки випускної системи. Кузов машин виконаний з алюмінію зі склопластиковими панелями. Також новинка отримала 20-дюймові колісні диски та гальмівну систему Brembo.

Довжина машини становить 4630 мм, ширина — 1933 мм, а висота — 1234 міліметри. Розмір колісної бази дорівнює 2723 міліметри. Об'єм багажного відділення — 357 літрів. Дах у машини знімний і може забиратися в багажник.

«Корвет» восьмого покоління оснастили 6,2-літровим алюмінієвим атмосферним двигуном V8. Потужність агрегату під назвою LT2 становить понад 500 кінських сил. Двигун працює разом з новою восьмиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. Тяга передається на задні колеса.

Розгін до «сотні» у новинки (з опціональним пакетом Z51 Performance Package) становить менш ніж три секунди. Інші динамічні характеристики суперкара будуть названі пізніше. Важить Corvette усього 1530 кілограмів. Амортизатори здатні піднімати передню частину автомобіля на 40 міліметрів. Таке нововведення допоможе машині долати нерівності на дорогах.

Всього водієві пропонують шість режимів їзди: Weather, Tour Sport Track, MyMode і Z mode. У двох останніх випадках водій може самостійно настроювати електроніку автомобіля. У салоні суперкара встановлюється 12-дюймовий дисплей мультимедійної системи та аудіосистема Bose з 14 динаміками.

Згодом у суперкара може з'явитися модифікація з наддувним 6,2-літровим агрегатом потужністю близько 650 кінських сил. Нарешті, не виключений випуск повнопривідної гібридної модифікації Corvette C8 з електромотором на задній осі. Сумарна віддача агрегатів перевищить 900 кінських сил.