Штрафи від перевантажених вантажівок підуть на ремонт доріг / фото УНІАН

Верховна Рада прийняла закон, завдяки яким штрафи за перевантажені вантажівки будуть направлятися до Дорожного фонду.
Читайте такожУ Запоріжжі фурам вагою понад 25 тонн заборонили рух по греблі ДніпроГЕСу

За ухвалення відповідного законопроекту "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду" проголосували 337 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Як зазначив народний депутат Олександр Кубраков, законопроект є невід'ємною частиною процесу впровадження автоматичного зважування автомобілів на пунктах габаритно-вагового контролю.

Відео дня

"Він уточнює, куди будуть направлятися штрафи від даної системи. Суть полягає в тому, щоб законодавчо закріпити напрямок адміністративно-господарських штрафів за порушення законодавства про автомобільний транспорт та адміністративні штрафи, передбачені частиною другою статті 122-ї та частиною другою статті 132-ї Кодексу України про адміністративні правопорушення", - сказав депутат.

За його словами, прийняття закону дасть можливість отримати додаткове фінансування Дорожнього фонду та дозволить забезпечити роботи з відновлення дорожньої інфраструктури.

"Штрафи в цій історії не головне, головне - щоб працювала система. Ми бачимо, що українські перевізники, коли доїжджають до кордонів з Євросоюзом, різко перевантажують зайві вантажі та виконують всі норми, встановлені в Євросоюзі", - сказав Кубраков.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 11 вересня, Верховна Рада розглянула в першому читанні та прийняла в цілому законопроект, який вводить можливість фіксації в автоматичному режимі порушень габаритно-вагового режиму, а також встановлює відповідальність водіїв за невиконання вимог уповноважених осіб Укртрансбезпеки щодо зупинки транспортного засобу.

"Укравтодор" повідомив про плани до 2020 року встановити 200-250 систем автоматичного зважування великовагового транспорту на автомобільних дорогах України. У липні 2018 року Світовий банк оголосив тендер на закупівлю 10 вагових комплексів в русі (Weight in motion) для Державної служби України з безпеки на транспорті на суму 4,9 мільйона доларів.