фото Aston Martin

Процес розробки першого кросовера Aston Martin перейшов у завершальну стадію, і британська компанія вирішила розкрити деякі технічні деталі. Наприклад, тепер стало відомо, що «бітурбовосімка» DBX буде найпотужнішою в нинішній лінійці.

Читайте такожAston Martin представив найшвидший кабріолет (фото)

Програма дорожніх випробувань DBX стала найбільш інтенсивною і складною за всю історію Aston Martin, пише motor.ru. Прототипи кросовера виїжджали на ралійну трасу в Північному Уельсі, полігон Pirelli у Швеції, трасу Сільверстоун і, звичайно ж, улюблений автовиробниками Нюрбургрінг. На німецькому автодромі DBX проходив повороти на такий же швидкості, як Vantage, а перевантаження під час гальмування були більшими, ніж у DBS Superleggera. Час кола — менше восьми хвилин, що на рівні Porsche Cayenne Turbo S (7:59,74).

Відео дня

Під капотом Aston Martin DBX стоятиме найпотужніша 4,0-літрова «бітурбовісімка» в лінійці. Якщо на Vantage і DB11 вона видає 510 сил і 685 (675) Нм моменту, то на кросовері — 550 сил і 700 Нм моменту. Час розгону до «сотні» поки не відомий, але максималка DBX точно буде більшою за 290 кілометрів на годину. Наступні кілька місяців інженери Aston Martin будуть займатися доведенням двигуна і налаштуванням звучання вихлопної системи.

фото Aston Martin
фото Aston Martin
фото Aston Martin

Платформу Aston Martin DBX використовують для майбутніх моделей Lagonda, в числі яких буде ультрарозкішний кросовер. Дебют серійного DBX має відбутися у грудні цього року. Виробництво моделі буде налагоджено на новому заводі марки, розташованому на колишній базі Королівських військово-повітряних сил в британському Сейнт-Атане.