САП направила до суду справу про нанесення збитків «Укрзалізниці» / фото УНІАН

Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом нанесення 39,8 млн грн збитків філії «Укрзалізниці» - «Центру забезпечення виробництва» під час запозичення дизельного пального у компанії «Вог Аеро Джет».

Читайте такожНАБУ скерувало до Антикорупційного суду справу щодо розкрадання 98 мільйонів гривень "Укрзалізниці"

Як повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), обвинувальний акт направлений щодо начальника філії та його заступника в 2015-2016 роках.

Відео дня

За даними прес-служби, в грудні 2015 року та березні 2016 року «Центр забезпечення виробництва» отримав від «Вог Аеро Джет» 30 тис. тонн дизельного пального в борг, які повинен був повернути до 1 березня та 1 травня 2016 року відповідно або ж сплатити штраф у розмірі 2-2,7 млн грн за кожен день прострочення.

«Повертати борг філія почала тільки 29 березня 2016 року, завершивши цей процес в травні. Проте слідство вважає, що чиновники філії свідомо затягнули з погашенням боргу, адже 18 березня 2016 року вже мали укладений контракт на постачання дизпального», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що пальне надала в борг філії та ж компанія, яка виграла конкурс з постачання, тому процес погашення міг бути досить швидким.

«Однак його почали лише після незаконного збільшення ціни за контрактом, що було предметом розслідування НАБУ, яке вже завершено - обвинувальний акт у березні 2019 року за цим епізодом направлено до суду», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що розслідування наведених фактів детективи НАБУ почали в грудні 2016 року.

«У травні 2019 року екс-чиновників «Укрзалізниці» повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, торік детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили посадовим особам «Укрзалізниці» і представникам «Вог Аеро Джет», яка навесні 2018 року змінила назву на «Воленс Трейд», про підозру у зловживанні службовим становищем, через що «Укрзалізниці» завдано збитків в особливо великих розмірах.