Ілюстрація REUTERS

Новопризначений голова "Укравтодору" Олександр Кубраков розповів про плани будівництва нових доріг державного значення.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.uа. Журналіст запитав у Кубракова, чи плануються в Україні нові дороги державного значення.

Читайте такожЗа три роки в Україні відновили 10 тисяч кілометрів автошляхів - Лавренюк

Відео дня

"Траса Дніпро-Решетилівка – це нове будівництво. Як і будь-яке нове будівництво, воно значно дорожче, ніж ремонт наявних доріг. Ми його продовжуємо, воно в пріоритеті. І я сподіваюся за 2-3 роки ця траса буде повністю завершена. А вже в наступному році ми плануємо, що будуть відкриті ділянки, якими поїдуть транспортні засоби. Вони замінять собою стару дорогу. І такі ділянки будуть по 30 кілометрів. У Полтавській області вона будується в цементобетоні. Я думаю, це великий проект державного рівня", - відповів глава відомства.

Ще одне будівництво заплановано в обхід Львова. "Це теж буде повністю нове будівництво. Ті проекти, які вже почалися, ми їх продовжимо. Але знову ж таки, з точки зору балансу ресурсів, якщо у нас обмежене фінансування, ми не можемо багато проектів повністю нового будівництва включати у свої плани. Тому що у нас дорожня мережа зношена", - пояснив він.

Нагадаємо, 15 листопада повідомлялося, що на Дніпропетровщині може з'явитися нова об'їзна дорога. Шлях довжиною в 160 кілометрів буде з'єднувати Дніпро та Решетилівку.