Новинка доступна з заднім приводом або з системою повного приводу / фото Jaguar

Компанія Jaguar розсекретила оновлений спорткар F-Type. Виробництво автомобіля буде налагоджено на заводі в Касл-Бромвічі (Великобританія).

Читайте такожJaguar попросивши змінити значення слова «автомобіль» в Оксфордському словнику

Після рестайлінгу у купе повністю змінилася передня частина. Автомобіль отримає абсолютно нову решітку радіатора, кожна клітинка якої виконана в чорному глянсовому кольорі з лицьового боку і в матовому чорному кольорі з внутрішньої сторони, вузькі світлодіодні фари в стилі седанів XE і XJ, інші бампери, збільшені повітрозабірники і видозмінений капот. Також у двомісного спорткара з'явилися висувні дверні ручки, тонкі задні ходові вогні і нова вихлопна система, пише Autonews.

Відео дня

У салоні оновленого F-Type з'явилася цифрова приладова панель діагоналлю 12,3 дюйма. Також водію доступна нова інформаційно-розважальна система Touch Pro з 10-дюймовим сенсорним екраном і підтримкою Android Auto і Apple CarPlay. Програмне забезпечення SOTA дозволяє отримувати нове ПЗ для автомобілів «повітрям» — без необхідності відвідування дилерського центру.

Інтер'єр отримав обробку шкірою, тканиною і алюмінієм. Спортивні сидіння оснащені функціями підігріву та охолодження. На ремені безпеки і кнопку відкриття ящика рукавички нанесене маркування Jaguar Est. 1935, яка є відсиланням до того року, коли слово Jaguar вперше було використано як назва автомобіля.

Спорткар оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном Ingenium. Потужність агрегату становить 300 кінських сил. Крім того, клієнтам пропонується 3,0-літровий двигун V6 з нагнітачем. Потужність такого мотора становить 380 к. с. і 460 Н·м крутного моменту.

Також клієнтам запропонують 5,0-літровий мотор V8 з механічним нагнітачем. Потужність агрегату становить 450 к. с. і 580 ньютон-метрів. Для такого двигуна доступна нова функція Quiet Start, яка забезпечує тихіший звук під час запуску двигуна.

Всі мотори працюють з восьмиступінчастою коробкою Quickshift. Новинка доступна з заднім приводом або з системою повного приводу.

В планах у Jaguar розробити новий спорткар, який в модельній лінійці бренду замінить F-Type. Автомобіль отримає назву J-Type і надійде в продаж у 2022 році. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Середньомоторний суперкар отримає гібридну силову установку. До її складу увійдуть бензиновий агрегат і два електродвигуни. Очікується, що сумарна потужність машини становитиме понад 550 кінських сил. Таким чином, новинка в майбутньому може скласти конкуренцію Porsche Taycan.