Ілюстрація REUTERS

Головою наглядової ради державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) обраний Андрій Гайдуцький.

Читайте такожХерсонський торговельний морпорт передано в концесію

Як повідомила прес-служба АМПУ, відповідне рішення наглядова рада прийняла на сьогоднішньому засіданні.

Відео дня

У прес-службі нагадали, що 11 січня цього року Андрій Гайдуцький та Дмитро Гончарук були призначені Міністерством інфраструктури України членами наглядової ради - представниками держави.

Зазначається, що Гайдуцький має 20 років професійного досвіду у сфері макроекономіки, макрофінансів, банківської справи та інвестицій.

"У 2015-2017 роках працював заступником голови Фонду державного майна України. У 2015 році Гайдуцький був ініціатором і членом Робочої групи з розробки нового законодавства про державно-приватне партнерство", - йдеться в повідомленні.

Також Гайдуцький працював на керівних посадах в комерційних та державних банках, включаючи "Альпарі Банк", "Укрексімбанк" та Національний банк України.

"До цього працював у кількох місцевих і міжнародних інвестиційних компаніях, включаючи SARS Capital і американський інвестиційний фонд SigmaBleyzer. Має великий досвід співпраці з міжнародними інвесторами, донорами та міжнародними фінансовими організаціями", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Кабінет міністрів призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови АМПУ Олександра Голодницького.

Довідка УНІАН. Наглядова рада АМПУ був створений у лютому 2019 року. Зараз до його складу входять три незалежних члена - Патрік Верхувен (Бельгія), Вольфганг Хуртієнне (Німеччина), Ян ван Схонховен (Нідерланди), а також три представника держави - Андрій Гайдуцький, Антон Ященко та Дмитро Гончарук.