За звання кращого змагатимуться 10 новинок автопрому / фото Mercedes-Benz CLA

Організатори конкурсу World Car of the Year (WCOTY) 2020 оголосили основний список фіналістів і назвали претендентів на перемогу в номінації «Спорткар року», «Міський автомобіль року», «Найкраща люксова машина» і «Дизайн року».

Читайте такожКінець історії: Франкфуртський автосалон переїде в інше місто

Наступний етап змагання відбудеться на Женевському автосалоні, де журі з 86 осіб оприлюднить остаточний шорт-лист з трьох претендентів на головний приз.

Відео дня

Фіналістів премії «Найкращий автомобіль року» вибирали з 29 кандидатів. Зараз список скорочений до десяти. До нього увійшли: Hyundai Sonata, Kia Soul EV, Kia Telluride, Range Rover Evoque, Mazda3, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLB, Volkswagen Golf і Volkswagen T-Cross. Також жюрі WCOTY назвало по п'ять фіналістів у кожній з трьох додаткових категорій, пише motor.ru.

Нагороду в номінації «Найкращий міський автомобіль» можуть присудити Kia Soul EV, Mini Electric, Peugeot 208, Renault Clio або Volkswagen T-Cross. На перемогу в категорії «Спорткар року» претендують BMW M8, Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan і Toyota GR Supra. За звання найкращого преміального автомобіля будуть боротися BMW X5, BMW X7, Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 і Porsche Taycan.

Машини з усіх чотирьох категорій мають право претендувати на перемогу в номінації «Дизайн року», а окремої нагороди для «зелених» автомобілів цього року не передбачено.

Переможцями конкурсу WCOTY 2019-го стали Jaguar I-Pace (Всесвітній автомобіль року), Audi A7 (Найкращий преміальний автомобіль року), McLaren 720S (Спорткар року), Jaguar I-Pace (Зелений автомобіль року), Suzuki Jimny (Міський автомобіль року) і знову Jaguar I-Pace (Дизайн року).