Ілюстрація REUTERS

Tesla оголосила про додатковий випуск акцій. Обсяг додаткової емісії цінних паперів становитиме $2 млрд, сказано в повідомленні американського автовиробника. Передбачувана ціна розміщення — $767,29.

Читайте такожTesla відкликає 15 тисяч електромобілів через заводський брак

За умови успішного розміщення у банків андеррайтерів Goldman Sachs і Morgan Stanley буде 30-денний опціон на покупку акцій ще на $300 млн. Таким чином, загальний розмір додаткового розміщення може становити $2,3 млрд, пише РБК.

Відео дня

Засновник компанії Ілон Маск візьме участь у розміщенні — бізнесмен купить папери на суму $10 млн. Також акції купить член правління Ларрі Еллісон (до $1 млн).

На премаркеті після виходу новини акції Tesla знизилися на 5,8%, до $722,79 за папір. З початку року котирування виробника електрокарів зросли на 131,6%.

Повідомлення про додатковий випуск акцій з'явилося через два тижні після того, як генеральний директор компанії Ілон Маск повідомив про відсутність планів щодо залучення капіталу. Tesla не буде залучати капітал, а зосередиться на підвищенні потужності акумуляторів та зниженнї витрат на їх виробництво, повідомили в CNBC.

Компанія планує побудувати і почати виробництво автомобілів на заводі під Берліном до кінця 2021 року. Збірка електромобілів в Європі дозволить компанії конкурувати з лідерами сектора на їх же території. Крім того, Tesla добудовує завод у Шанхаї і мережу зарядних станцій в Китаї.