Вперше кросовер буде доступний з гібридною силовою установкою / фото Kia

Компанія Kia слідом за публікацією фотографій розкрила деяку технічну інформацію про кросовер Sorento четвертого покоління. Публічна прем'єра автомобіля відбудеться 3 березня на Женевському автосалоні.

Читайте такожKia придумала новий логотип (фото)

Sorento став першою моделлю Kia, побудованою на абсолютно новій платформі, яка дозволила використовувати компактну структуру моторного відсіку, короткі звиси кузова і збільшену колісну базу. Довжина автомобіля стала більшою на 10 мм в порівнянні з попередником, тоді як розмір колісної бази збільшився на 35 мм — до 2815 міліметрів. Маса кросовера зменшилася на 80 кілограмів, пише Autonews.

Відео дня

Вперше кросовер буде доступний з гібридною силовою установкою. Вона створена на базі 1,6-літровою «турбочетверки», що працює разом з 60-сильним електромотором, який, у свою чергу, живиться від блоку літій-іонних акумуляторів на 1,49 кіловат-години. Сумарна віддача агрегатів становить 230 к. с. і 350 ньютон-метрів.

Крім того, новий Kia Sorento буде доступний з 2,5-літровим бензиновим наддувним мотором, що розвиває 281 силу і 420 Н·м крутного моменту. Дизельна лінійка представлена 2,2-літровим агрегатом, що видає 202 сили і 440 ньютон-метрів. Обидва мотори працюють в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Sorento став першим автомобілем Kia, який отримав нову систему запобігання повторних зіткнень: під час спрацьовування подушок безпеки електроніка автоматично задіє гальма для зниження ризику ще одного удару після аварії.