УЗ вирішила розподіляти вантажні вагони через аукціони / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" оголосила 196 "голландських аукціонів з розподілу 2020 вантажних вагонів.

Читайте також"Укрзалізниця" встановила рекорд з перевезення зернових

Як повідомили в прес-службі компанії, серед них групові та маршрутні відправки хопер-зерновозів в кількості 1200 вагонів, 800 - піввагонів і 20 критих вагонів.

Відео дня

Зокрема, "Укрзалізниця" оголосила 120 лотів на групові відправлення 1200 хопер-зерновозів (5-20 вагонів у лоті), 18 лотів на маршрутні відправки хопер-зерновозів (54 вагони в лоті), 56 лотів на групові відправки 800 напіввагонів (5-20 вагонів у лоті), 12 лотів на маршрутні відправки напіввагонів (50 піввагонів у лоті), а також 20 лотів на відправлення 20 критих вагонів (один вагон у лоті).

Стартова ціна використання хопер-зерновозу на аукціоні становить 1136 гривень, піввагона - 902 гривні, критого вагона - 1172 гривні.

У прес-службі "Укрзалізниці" зазначили, що ціна за використання вагонів під час "голландського аукціону" на першому етапі знижується, а на другому етапі може як збільшитися, так і залишитися на рівні першого етапу.

"Рішення про проведення таких аукціонів було прийнято правлінням "Укрзалізниці", щоб оперативно реагувати на коливання ринку та попиту", - додали в компанії.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" почала оголошувати "голландські аукціони" з 26 лютого 2020 року.

Розподіляти зерновози та напіввагони за принципом "голландського аукціону" компанія планує на постійній основі.

За словами директора з розвитку бізнесу "Укрзалізниці" Андрія Рязанцева, ці аукціони нададуть ринку більшу оперативність у забезпеченні власних перевезень рухомим складом "Укрзалізниці", а також забезпечать максимально гнучке ціноутворення.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.