Із 230 пунктів пропуску через держкордон України тимчасово закриють 107 / фото УНІАН

Із 230 пунктів пропуску через державний кордон України тимчасово закриють 107.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко заявив під час брифінгу за результатами засідання уряду.

"З 230 діючих пунктів пропуску через державний кордон залишається функціонувати 123. 107 - в період до 3 квітня припиняють свою роботу", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїна з 17 березня закриє пункти пропуску через кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення

Голова ДПСУ уточнив, що для закриття було обрано пункти пропуску з невеликим потоком пасажирів.

Дейнеко також запевнив, що залишених пунктів вистачить, щоб забезпечити стабільні пропускні операції на кордоні.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін сьогодні, 14 березня, на виконання рішення РНБО, тимчасово заборонив в'їзд в Україну іноземцям та закрив міжнародне регулярне пасажирське авіа-, залізничне та автобусне сполучення. Для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску на кордоні відкриті.

Так, рішенням передбачено тимчасово закрити з опівночі 17 березня до 3 квітня пункти пропуску через державний кордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення (за винятком низки категорій громадян); тимчасово заборонити з опівночі 16 березня до 3 квітня перетинання державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за винятком).