Ілюстрація REUTERS

Нові урядові обмеження в роботі пасажирського транспорту через заповаджений карантин у рамках протидії поширенню коронавірусу по території України, зокрема, запровадження заборони до 3 квітня на здійснення всіх регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні (крім легкових автомобілів) не стосуються транспорту компаній, які в цей період зможуть організувати транспортування співробітників до місця роботи.

Читайте такожУ "Київпастрансі" збираються карати водіїв, які пускають понад 10 людей у транспорт

Як повідомили в прес-службі Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), за оперативною інформацією Міністерства інфраструктури України, перевезення співробітників у транспортних засобах, що належать компаніям, підпадають під категорію регулярних спеціальних перевезень.

Відео дня

"Таким чином, дія постанови не поширюється на транспортування співробітників (до/з місця роботи) в транспортних засобах, що належать компаніям. У той же час, Асоціація очікує офіційного роз'яснення міністерства щодо трактування цього положення", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що при здійсненні таких перевезень водії таких транспортних засобів повинні мати з собою перелік документів, встановлений законом України «Про автомобільний транспорт», і надавати їх на вимогу працівників Національної поліції України та Державної служби з безпеки на транспорті.

"Те ж саме стосується ситуації, якщо у компанії немає власного транспорту, а перевезення здійснюються на основі договору з транспортною компанією. Для підтвердження статусу регулярних спеціальних перевезень необхідно мати вичерпний перелік документів", - уточнили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу в світі.

11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Карантин передбачає закриття навчальних закладів, а також заборону масових зібрань понад 200 осіб, який стосується і спортивних, і культурних заходів.

18 березня о 12.00 в Україні в рамках заходів з протидії поширенню коронавірусу в країні припиняється здійснення всіх залізничних, авіаційних і автобусних міжміських та міжобласних пасажирських перевезень.

З 17 березня «Укрзалізниця» припинила міжнародні пасажирські залізничні перевезення до завершення періоду карантину, а також обмежила роботу залізничних вокзалів.

В Україні зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, два з яких летальні.