Поїзд вирушить із Києва 21 березня о 12:55 / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" призначила на 21 березня рейс міжнародного поїзда «Чотири столиці» № 31/32 Київ - Рига, який курсує через Мінськ і Вільнюс і назад, щоб повернути на батьківщину громадян України, Білорусі, Литви та Латвії, які в результаті введення карантину в рамках заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, не мають можливості самостійно перетнути кордон.

Як повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України, зазначений поїзд вивезе з Києва на батьківщину всіх охочих громадян Білорусі, Литви і Латвії, а в зворотному напрямку привезе в Україну своїх громадян з Литви та Латвії.

Поїзд вирушить із Києва 21 березня о 12:55, прибуде до Мінська о 00:05 22 березня, до Вільнюса - о 3:48, і до Риги - о 08:29 22 березня.

Відео дня

У зворотному напрямку поїзд вирушить 22 березня о 19:40 з Риги і зробить зупинки для посадки пасажирів у Шяуляї - о 21:58, Вільнюсі - о 00:30 23 березня і прибуде до Києва о 16:42.

"Квитки для тих, хто перебуває в Латвії, будуть доступні у продажу через онлайн-систему booking.uz.gov.ua і в касах вокзалу Риги.

Читайте такожУЗ запустить ще два швидкісних поїзди для евакуації українців з Польщі

Для тих, хто перебуває в Литві та інших зазначених містах, - тільки через онлайн-систему booking.uz.gov.ua " - уточнили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, раніше "Укрзалізниця" призначила низку поїздів класу «Інтерсіті+» сполученням Перемишль - Київ, які евакуюють громадян України з Польщі та Чехії.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу.

Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, а також з 18 березня ввів заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

У зв'язку з цим Міністерство інфраструктури організовує спецрейси, щоб усі українці змогли повернутися додому.