В столиці діятимуть нові проїзні / УНІАН

З 1 квітня в громадському транспорті Києва діятимуть нові види проїзних квитків.

Про це йдеться в розпорядженні Київської міськдержадміністрації №399 від 5 березня 2020 року, повідомили у прес-службі КМДА.

Читайте такожУ КМДА роз'яснили порядок в'їзду транспорту до Києва у період карантину

Відео дня

«З 1 квітня для проїзду в столичному метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці діятимуть нові види проїзних квитків. Ідеться про проїзні квитки на визначену кількість поїздок, безлімітні місячні проїзні квитки й так звані «туристичні квитки» з терміном дії від 24 до 72 годин та способи їх оплати», - йдеться у повідомленні.

У КМДА зауважили, що придбати проїзний квиток можна за допомогою електронної картки Kyiv Smart Card синього кольору, поповнивши її від 1 до 50 поїздок. Користуватись ними можна на всіх видах наземного громадського транспорту та в метро протягом року з дати останнього поповнення. Вартість кожної поїздки диференціюється пропорційно їх кількості від 8 грн до 6,50 грн. На картку можна «записати» максимум 100 поїздок, при цьому одноразово може бути придбано не більше 50 поїздок.

Разом з тим, поїздки, придбані на пластикову безконтактну картку київського метрополітену до 31 березня 2020 року, діють до 31 березня 2021 року.

Крім того, додали у КМДА, вводиться безлімітний квиток на проїзд в метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці з місячним терміном дії. Його повна вартість становитиме 1300 грн або 650 грн – на другу половину місяця. Крім того, 46 поїздок на місяць коштуватимуть 290 грн та 145 грн – на другу половину місяця; 62 поїздки – 390 грн та 195 грн на другу половину місяця; 92 поїздки – 575 грн та 287 грн на другу половину місяця; 124 поїздки – 770 грн та 385 грн на другу половину місяця.

Читайте такожЩоб уникнути скупчення людей на вокзалах: термін повернення квитків продовжили до 90 і 180 діб

Для туристів або гостей, що перебувають в столиці транзитом, вводиться в дію так званий туристичний квиток без обмеження кількості поїздок на всі види громадського транспорту та з визначеним терміном дії з моменту активації. Так, квиток на 24 години коштуватиме 100 грн, на 48 годин – 150 грн та на 72 години – 200 грн.

Для оплати проїзду пасажиру достатньо піднести електронний квиток до валідатора в салоні транспортного засобу або в пунктах пропуску київського метрополітену. За допомогою спеціальних пристроїв контролери перевірятимуть факт оплати проїзду.

Придбати та поповнити Kyiv Smart Card можна у додатках KyivSmartCity та Приват24, у терміналах самообслуговування е-квитка, ПриватБанку, IBox, EasyPay, 2click, у Т-кіосках, на платіжному порталі Portmone, за допомогою Київстар СМАРТГРОШІ та в касах на станціях Київського метрополітену.

За відсутності Kyiv Smart Card оплатити разову поїздку можна, придбавши QR-код чи паперовий квиток КП «Київпастранс». Паперові квитки старого зразка для одноразового проїзду трамваєм, тролейбусом, автобусом, фунікулером, міською електричкою діятимуть до 1 липня 2020 року. Вартість разової поїздки становитиме 8 гривень.