Нагляд за будівництвом доріг - звичайна та обов'язкова практика / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") привернула до технагляду за проведенням дорожніх робіт міжнародні компанії.

Читайте такожУ "Укравтодорі" заявили, що для "великого будівництва" потрібно 150 тисяч нових працівників

Про це повідомила прес-служба агентства.

Відео дня

"Визначено перші об'єкти Великого будівництва, на яких міжнародні інжинірингові компанії здійснювати незалежний технагляд. Компанії будуть займатися контролем за дотриманням проектних рішень та вимог дорожніх норм, а також контролем за якістю робіт, виконаних під час будівництва, реконструкції або ремонту автомобільних доріг загального користування", - йдеться в повідомленні.

За словами голови "Укравтодору" Олександра Кубракова, залучення міжнародної експертизи буде гарантувати незалежну і якісну оцінку дорожніх робіт.

"Зараз ми вже співпрацюємо з компаніями з Австрії та Франції, але їх з кожним днем ставатиме більше. Таким чином ми зменшуємо роль корупційного чинника і диверсифікуємо ризики. Я сподіваюся, що українські компанії будуть включатися в конкуренцію, і ми будемо розвивати ринок дорожніх консультаційних послуг в нашій країні", - цитує прес-служба Кубракова.

Зазначається, що серед перших проектів, де будуть залучені міжнародні компанії - капітальний ремонт мосту через річку Айдар на трасі Сєвєродонецьк - Новоайдар, Луганська область (компанія "Ежис Україна", Франція), а також - капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю на трасі Старобільськ - Луганськ - Хрустальний - Макіївка - Донецьк, Луганська область (компанія "Ежис Україна", Франція) та капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка, Хмельницька область (компанія "Айсі КОНСУЛЕНТЕН", Австрія).

У прес-службі нагадали, що нагляд за будівництвом, який виконує інжинірингова компанія - звичайна та обов'язкова практика на об'єктах, що фінансуються коштом міжнародних фінансових установ.

"Відтепер цей успішний досвід буде використаний на всіх ключових об'єктах Великого будівництва. Також зараз йде активна робота з підготовки до проведення торгів з технагляду за ключовими об'єктами будівництва в цьому році. Зокрема, мова йде про автомобільну дорогу Н-31 Дніпро - Решетилівка, автотранспортну магістраль через річку Дніпро у місті Запоріжжя та інші об'єкти".

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 2 квітня дорожні ремонтно-будівельні роботи ведуться у 21 області на 144 об'єктах.