На Волині під час рейдових перевірок працівниками Державтоінспекції протягом тижня виявлено 368 порушень Правил дорожнього руху, вчинених водіями пасажирських автобусів.
Про це УНІАН повідомили у відділі зв'язків з громадськістю УМВС України у Волинській області.
Серед порушень, зокрема, керування транспортом у нетверезому стані, перевищення швидкості, порушення правил переїзду залізничних колій, порушення правил зупинки під час висадки та посадки пасажирів і перевезення пасажирів понад встановлену кількість.
Виконуючий обов'язки начальника сектору моніторингу, юридичного забезпечення та зв'язків з громадськістю УДАІ УМВС України у Волинській області Андрій ВЛАДИМИР розповів, що під час рейдових перевірок оглянуто 765 автобусів, з яких 31 перебував у несправному стані. Крім того, складено 5 протоколів за статтею 121 ч.1 КУпАП (керування транспортними засобами, що мають технічні несправності) та 24 протоколи за керування транспортними засобами, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів та мають технічні несправності. Такі порушення передбачають штраф від 680 до 850 грн., зазначив А.ВЛАДИМИР.
Відтак, заборонено експлуатацію 11 автобусів, вилучено 14 ліцензійних карток. Складено 2 протоколи на посадових осіб ПП “Санрайз” та “Електротранс” за роботу на маршруті технічно-несправних маршруток.
Проведено цільові перевірки усіх 32 базових підприємств щодо виконання ними договірних умов з перевізниками, а також проведено 256 позапланових перевірок перевізників стосовно виконання ними вимог Закону України "Про дорожній рух".
Рейди триватимуть до 25 січня.