Вроцлав. Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ відбув до Вроцлава, де проведе зустрічі з президентами Польщі та Німеччини Броніславом КОМОРОВСЬКИМ та Крістіаном ВУЛЬФОМ.

Як передає кореспондент УНІАН, виліт Президента був запланований на ранок, але його відклали через складні погодні умови – туман у Вроцлаві. Президенти Польщі та Німеччини висловлювали сподівання, що туман спаде і Президент України таки зможе прибути до Польщі.

Нагадаємо, близько 13.00 представник Вроцлавського літовища повідомила УНІАН, що Президент України В.ЯНУКОВИЧ планує прибути до Вроцлава сьогодні після обіду.

Відео дня

Водночас вона повідомила, що з самого ранку у Вроцлаві приземлилися усі літаки, які мали прибути згідно з графіком, крім одного, котрий було відмінено - через проблеми з сіткою сполучень авіакомпанії, а не через туман у польському місті.

"Зранку через туман не було відкликано жодного рейсу", - сказала представник летовища.

Співрозмовник агентства додала, що Президент Польщі Б.КОМОРОВСЬКИЙ та Німеччини К.ВУЛЬФ прибули літаками до Вроцлава вчора увечері.

Представник летовища також сказала, що вранці у Вроцлаві був туман, зауваживши, що він теоретично міг завадити прильоту, але на практиці усі літаки приземлилися. "Це дуже динамічно. Видимість може змінитися за 10 хвилин", - сказала вона.

Співрозмовник агентства зауважила, що о 8.20 (варшавського часу напередодні початку урочистостей, в яких мав взяти участь В.ЯНУКОВИЧ, що розпочиналися о 8.55 - УНІАН) до Вроцлава прилетів літак з Варшави.

Прес-секретар летовища зауважила, що найближчі аеродроми, куди традиційно направляються літаки у випадку поганих умов у Вроцлаві, знаходяться у Познані, Катовіце й Кракові, - на відстані від 150 до 200 кілометрів.

За даними веб-сайту Вроцлавського летовища, станом на 13.30 за варшавським часом, у найближчі півтори години у Вроцлаві мають приземлитися 4 рейси. Перший з них, який з Лондону виконує авіакомпанія Ryanair, запізниться на 20 хвилин.

Решта - з Варшави, Франкфурта і Дортмунда - мають прибути згідно з графіком.

Представник служби інформації летовища сказав о 13.45 кореспонденту УНІАН у Польщі, що погодні умови, які панують зараз на летовищі, дозволяють приземлятися літакам.

«Щойно прибув літак з Варшави», - сказав він.