Біля Кропивницького відкриють для транспорту 150-метровий шляхопровід, на якому триває 'Велике будівництво'

У Кіровоградській області з 10:00 17 грудня відкриють рух транспорту шляхопроводом, розташованим на трасі державного значення М-30 Стрий – Ізварине.

Його ремонтують з літа цього року, повідомляє Кіровоградська обласна державна адміністрація.

Шляхопровід, який розташований поруч з Кропивницьким, на 708-му км Дороги Єдності М-30, закрили на ремонт у липні. Ремонтні роботи ведуться в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Відео дня

"Шляхопровід має протяжність 149,5 метра. Він належить до категорії великих та перебував у 4-му дискретному стані, або "обмежено працездатний". Тож аби повністю відновити його, доведеться виконати великий обсяг робіт, тому ремонт мосту продовжиться і після відкриття руху", - повідомляє ОДА.

Завданням ремонту є доведення шляхопроводу до сучасних стандартів навантажень, які зросли у десятки разів від моменту проєктування споруди.

"Проєкт капітального ремонту передбачає практично повну заміну несучих конструкцій. Зокрема, вже виконано ремонт балок прогонових будов та опор, влаштування монолітної плити, шафних стінок, деформаційних швів, гідроізоляції двох шарів асфальтобетону, водовідведення. Далі мостобудівельники укріплять конуси, замінять перильне огородження, нанесуть розмітку та змонтують освітлення", - зазначають в ОДА та просять водіїв бути уважними, адже ремонтні роботи продовжуються.

Нагадаємо, на початку 2021-го президент Володимир Зеленський анонсував, що протягом року за програмою "Велике будівництво" відремонтують і збудують 245 мостів і 6,5 тисяч км автомобільних доріг.