ICAO розслідує ситуацію з примусовою посадкою літака \ фото REUTERS

Рада Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) на засіданні закликала всі країни-члени і зацікавлені сторони до співпраці в розслідуванні примусової посадки пасажирського літака в Мінську.

"Рада закликала всі держави-члени ICAO та інші зацікавлені сторони співпрацювати в цьому розслідуванні щодо встановлення фактів в інтересах забезпечення безпеки та охорони цивільної авіації",— йдеться в заяві на сайті ICAO.

В ході розслідування рада ICAO має намір встановити, чи було порушено міжнародне авіаційне право, в тому числі положення Конвенції про міжнародну цивільну авіацію (Чиказької конвенції).

Відео дня

Про початок розслідування ICAO повідомив Мінтранс Ірландії. Із закликом перевірити ситуацію з літаком виступили Польща, Литва та Ірландія. Кілька країн ЄС, а також США і Великобританія закликали вжити «негайних заходів проти винних».

Читайте такожICAO скликає екстрену нараду через посадку літака в МінськуПерші підсумки розслідування планується оприлюднити до 25 червня. До цього Європейське агентство авіаційної безпеки рекомендувало авіакомпаніям Євросоюзу уникати повітряного простору Білорусі, кілька європейських авіаперевізників вже відмовилися від польотів, передає kommersant.

Вас також можуть зацікавити новини