Ілюстрація REUTERS

Уряд розробив план відновлення роботи пасажирського транспорту в Україні. Передбачається, що все відбуватиметься поетапно. Це стосується, в тому числі, і залізничних перевезень. Так, приміське, міжобласне та міжнародне залізничне сполучення запрацюють на різних етапах карантинних послаблень.

Приміський залізничний рух

Читайте такожШмигаль назвав дату можливого початку другого етапу послаблень карантину

Запуск залізничного сполучення розпочнеться із приміських перевезень. З 22 травня запрацюють приміські електрички (у межах одного району).

Відео дня

З 29 травня планується запуск до 50% приміських поїздів і 42 пари поїздів далекого сполучення категорії "Інтерсіті+", "Нічний експрес": у західному напрямку – 11 пар, у південному – 10, у дніпровському – 6, у східному 12, в азовському – 3.

Планується, що з 12 червня запрацюють 100% приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби.

Міжобласні залізничні перевезення

Пасажирські перевезення між областями запрацюють орієнтовно після 9 червня. З 12 червня мають дозволити рух усіх пасажирських поїздів згідно з графіком.

Міжнародне залізничне сполучення

Відновлення міжнародних перевезень відбуватиметься в останню чергу. Так запуск поїздів міжнародного сполучення та сезонних поїздів планується на третьому етапі після завершення карантину.

Читайте такожКарантин в Україні: коли та за яких умов скасують, як будемо виходити

Як зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, це залежить, у тому числі, і від зняття карантинних обмежень, запроваджених іншими країнами.

Крім того, на залізниці будуть введені обмеження за кількістю пасажирів у вагоні – вона не повинна перевищувати кількості місць для сидіння. Обов’язковим також буде температурний скринінг, масковий режим і "постійна дезінфекція".

Раніше УНІАН повідомляв, коли в Києві може запрацювати метрополітен.