Президентська програма 'Велике будівництво' охопила аеропорти 16 міст України

За програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні наразі будуються аеропорти у 16 містах. 

Про це заявив Володимир Зеленський під час звернення до Верховної Ради зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

"Уперше за багато років новий національний авіаперевізник зможе літати в нові регіональні аеропорти, які ми будуємо. Загалом наразі будуємо в 16 містах України", — сказав глава держави.

Відео дня

Президент також зазначив, що новий аеропорт міжнародного значення буде збудовано "з нуля" на Закарпатті між Ужгородом та містом Мукачево, ще два цивільні аеропорти — на сході України. 

Раніше міністр інфраструктури Олександра Кубраков розповів, що на сході аеропорти планують збудувати поблизу Маріуполя та між Краматорськом та Слов'янськом. А будівництво злітно-посадкової смуги нового аеропорту на Закарпатті розпочнеться вже у 2022 році.

Нагадаємо, 25 листопада Міністерство інфраструктури та компанія Airbus підписали Меморандум щодо створення в Україні національного авіаперевізника. Проєкт буде реалізовано в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".