Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство «Система електронних торгів арештованим майном» (СЕТАМ, онлайн-аукціон OpenMarket) продає 26 заарештованих літаків за загальною стартовою ціною 2 млн 465 тис. 496 грн.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби держпідприємства.

Літаки PZL-104 «Вільга 35А», АН-2Т і реактивні Л-29 виставлено на продаж у зв'язку з боргами авіапідприємства,  що володіло цими літаками, в розмірі 2,2 млн грн, з яких 1,6 млн грн - це борг по заробітній платі.

Відео дня

Читайте такожМін'юст юст призначив нового керівника СЕТАМ

У повідомленні СЕТАМ не зазначено, про яке саме підприємстві йдеться.

Генеральний директор СЕТІВ Олександр Мамро повідомив, що виручені від продажу кошти допоможуть розрахуватися з працівниками підприємства.

«Кошти від продажу літаків допоможуть повністю розрахуватися за борги по заробітній платі перед 41 працівником. Інші гроші підуть на погашення інших фінансових зобов'язань підприємства і на його розвиток», - цитує прес-служба його слова.

Згідно з повідомленням, ціни за кожен окремий літак стартують з 55 тис. 527 грн.

Аукціони відбудуться 8-9 липня 2020 року.

Довідка УНІАН. СЕТАХ з 2014 року реалізує через онлайн-аукціони майно, арештоване Державною виконавчою службою України. У 2017 році підприємство змінило назву електронного майданчика на OpenMarket.

Як повідомляв УНІАН, 23 червня 2020 року Міністерство юстиції України затвердило на посаді генерального директора державного підприємства "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТІВ, онлайн-аукціон OpenMarket) Олександра Мамро, який з березня виконував обов'язки голови даного підприємства.