Поїздки в таксі виростуть в ціні / фото УНІАН

У Києві разом зі зростанням вартості проїзду в громадському транспорті виростуть тарифи й у таксі.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив голова профспілки таксистів столиці Валентин Голубєв.

За його словами, зараз кілометр поїздки на таксі коштує близько шести гривень. За новим тарифом вартість зросте до 10 гривень для машин економ-класу. В середньому одна поїздка на 10 кілометрів підвищиться в ціні одразу на 40 гривень.

"Є таке поняття як базова ціна, і ця базова ціна має піднятись приблизно на 40%, для того, щоб на сьогоднішній день забезпечити водію комфортний заробіток та умови, а також для того щоб він міг підтримувати своє авто в хорошому стані... Підвищення рівня комфорту в таксі почнеться тоді, коли ми сядемо за стіл переговорів з такими компаніями як Uber, Bolt, Uklon, і напишемо нормальний законопроект. Тому що все що пропонувалося раніше, було не зовсім те що потрібно. Забезпечити безпеку пасажиру – найголовніше наше завдання", - каже Голубєв.

Читайте такожСтало відомо, які саме маршрутки Києва можуть підвищити вартість проїзду до 20 гривеньВін додав, що ціни можуть вирости й раніше, якщо подорожчає паливо.

"На сьогоднішній день ціна на газ доходить до 20 гривень. Зараз звичайний таксист витрачає 3-4 тисячі гривень лише на паливо", – каже голова профспілки.

Підвищення проїзду в Києві: що сталося

Як повідомляв УНІАН, 16 листопада на сайті київської влади з'явилася інформація про підвищення з початку 2022 року тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Повідомлялося, що одна поїздка в комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної карти "Муніципальна карта "Картка киянина" вартість поїздки складе 12 грн.

Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки в комунальному транспорті складе від 15 до 20 грн - 15 грн при покупці 50 поїздок, 20 грн - при покупці 1-9 поїздок.

17 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що питання про перегляд тарифів на проїзд у столиці до кінця опалювального сезону не розглядатиметься.

Голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко запевняє, що з 1 січня 2022 року вартість проїзду в столичних маршрутках залишиться незмінною.