"Укравтодор" не зупиняв жодного дорожнього проекту за час пандемії / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") не зупиняло жодного дорожнього проекту під час пандемії коронавірусу.

Читайте такожЗа гроші з "коронавірусного фонду" не придбали жодного апарату ШВЛ

Про це передає голова агентства Олександр Кубраков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Ми не зупиняли жодного дорожнього проекту за весь час пандемії. А це - мільярдні обороти коштів в українській економіці", - написав він.

Крім цього, Кубраков підкреслив, що агентство найбільш ефективно використовує кошти з бюджетного фонду боротьби з COVID-19.

"На сьогодні "Укравтодор" ефективно розпоряджається коштами COVID-фонду. Вже виконані та оплачені роботи на 20,5 мільярда гривень. Разом з іншими джерелами фінансування це дало можливість вже отримати на фініші 3700 кілометрів. Будівельний сезон триває - план в 4000 кілометрів буде виконаний", - написав він.

Також Кубраков заявив, що кошти, виділені "Укравтодору" з Фонду боротьби з корупцією-19, з самого початку були призначені для будівництва дорожньої інфраструктури.

"І те, що я повторював вже не раз - ці 35 мільярдів гривень, які в підсумку "Укравтодор" отримав з COVID-фонду, планувалося залучити на дороги ще на початку року", - зазначив глава агентства.

Також Кубраков підкреслив, що інвестування в розвиток інфраструктури є особливо важливим під час пандемії, оскільки дає робочі місця багатьом українцям.

Що цьому передувало

  • За даними Міністерства фінансів, станом на 23 жовтня з Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 34,1 мільярда гривень з 66 мільярдів гривень, що становить 52% від загальної суми.
  • Зокрема, на будівництво та ремонт доріг використано 16,3 мільярда гривень (47%) з 35 мільярдів гривень.
  • В Україні, за даними на кінець вересня, вже відновлено 2022 кілометри доріг державного та місцевого значення.