фото "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" розповіла в мережі Facebook про бригаду з 19 провідників та електромеханіка, котрі вже три тижні курсують країною на евакуаційних рейсах.

"До війни Олександр Бесараб та його поїздна бригада працювали в звичайному ритмі: поїхати в рейс, перевезти пасажирів, повернутись додому, відпочити, побачитись із близькими, та знову повернутись на роботу", – говориться у повідомленні.

Війна все змінила для Бесараба та його бригади, підкреслюють в "Укрзалізниці".

Відео дня

"Сьогодні – рівно три тижні безперервного курсування бригади країною, в тому числі – на евакуаційних рейсах. І вони продовжують працювати без вихідних: бригада вже перевезла на захід України понад 15 000 пасажирів, в тому числі – евакуйованих до Кривого Рогу з Херсона та Миколаєва, і ця кількість збільшується з кожним днем".

Тепер провідникам доводиться бути одночасно психологами і навіть певною мірою лікарями, надаючи першу домедичну допомогу евакуйованим пасажирам.

"Вони давно не бачили своїх рідних, не мають змоги захистити їх вдома. 4 години сну в кращому випадку та їжа від волонтерів на станціях прямування поїзда (навіть нею вони діляться з пасажирами!) – ось все, на що вони можуть розраховувати", – кажуть в Укрзалізниці.

Та попри важкість роботи і постійний стрес, геометрично збільшений рівнем відповідальності, бригада провідників працює на головну мету – убезпечити якомога більшу кількість громадян України, підкреслюють в УЗ.

І, як зазначають у відомстві, "кількість бомб, що скидає російська армія на наші міста, має межі. Наша вдячність за героїзм в надскладних обставинах – безмежна".